República més que mai!!!

Intervenció de Montserrat Cervera a l’acte de commemoració del 78è. aniversari de la proclamació de la II República.

 

 

Crisi al món

Crisi al país

Crisi als nostres pobles i ciutats

Crisi als nostres carrers

Crisi, crisi, crisi…

I entre tant:

hi ha qui no la pateix, ni tant sols s’imaginen com es pateix, i el pitjor de tot, es que no la pateixen perquè s’ho hagin guanyat no, si no perquè aquí estem els demés, pagant els seus palaus, sopars, audiències, vacances, etc., etc… pagant fins i tot, el menjar dels seus fills, sí, tots aquests fills que poden tenir sense necessitat ni tant sols de pensar, si els podran mantenir, si tot anirà bé, si faltarà la feina en algun moment, ells no han de pensar en tot això, perquè, ja hi som nosaltres aquí, per pagar i pagar i continuar pagant tot el que ells es vulguin permetre, sense cap tipus de limitació, en canvi nosaltres anem patint, pensant si es ara un bon moment o no per tenir un fill, si aquest estiu podrem marxar de vacances, si podrem comprar aquell parell de sabates que fan falta, o “simplement” si arribarem a final de mes.

 

Per tot això i més, ara REPÚBLICA MES QUE MAI!!!

 

República més que mai  per que hem de ser nomes nosaltres els ciutadans i ciutadanes els que hem de poder decidir el nostre cap d’Estat, el nostre futur i les nostres regles de joc, sense imposicions, ni cap classe de successió, nomes amb els nostres vots i les nostres veus.

 

República més que mai per que en aquests moments en els que amb prou feina podem pagar les nostres necessitats bàsiques, l’atur ens ofega i en definitiva la societat pateix les conseqüències d’aquesta crisi galopant, trobem que hi ha encara menys motius que mai per seguir mantenint els excessos i els luxes d’una aristocràcia viciada en festes, grans recepcions, etc. quelcom inexplicable i impossible d’entendre per a molts ciutadans i ciutadanes.

 

República més que mai per no haver de patir una situació com l’actual, en la que, un alt número de ciutadans es troben sense feina, i amb dificultats per poder arribar a final de mes, fent esforços cada cop mes grans per poder sortir endavant i que no falti el menjar pels seus fills, mentre que hi ha qui està esquiant tranquil·lament.

 

República més que mai com a resposta i solució a molts dels problemes que arrosseguem des dels temps del franquisme i les seves imposicions, per que no s’entén que desprès de més de trenta anys de transició es vegi com a normal una de les darreres imposicions del dictador, ja que fins que no es superi això tan retrògrad de la monarquia no haurem superat plenament l’antic règim.

 

República més que mai per que no vivim en un conte de fades en els que els plebeus i plebees hem de rendir-nos i agenollar-nos davant de cap rei, sense cap altre mèrit que el d’haver nascut en una determinada família.

 

República més que mai per que aquesta situació mundial de crisi ha de servir per a canviar moltes coses de les nostres societats, i no sols les econòmiques, si no també les que fan que els pobles no avancin i romanguin anquilosats en el passat, i quin millor exemple per això que aquesta saga borbònica que com ja dèiem, es la imposició d’un dictador.

 

República més que mai per que com ja va dir al seu dia Rousseau: “Un rei no sols no proporciona als seus súbdits la subsistència, si no que (pel contrari) viu a costa d’ells”.

 

Per tot això i més: Visca la República!!!

 

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actes

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s